• logo
 • osnovna stranica
 • Osnovni sud u Zvorniku

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

  Sudska policija

        Sudska policija Republike Srpske osnovana je Zakonom o sudskoj policiji Republike Srpske („Službeni glasnik RS“, broj 49/02). Ovim zakonom su utvrđena ovlaštenja sudske policije, organizacija i sredstva za rad, prava i obaveze, radni odnosi i disciplinska odgovornost i druga pitanja od značaja za organizaciju i rad Sudske policije u Republici Srpskoj.  
            U toku sudskog postupka po nalogu suda sudska policija obezbjeđuje prisustvo pozvanih svjedoka, privodi okrivljenog nadležnom organu, te sprovodi osuđeno lice u ustanovu za izvršenje sankcija u kojem treba izdržavati izrečenu sankciju. Sudska policija održava red u sudnici, osigurava bezbjednost sudija, kao i bezbjednost sudske zgrade u toku i za vrijeme suđenja. Sudska policija prilikom izvršavanja službenih radnji može zatražiti pomoć organa unutrašnjih poslova koji su dužni da istu pomoć i pruže.
  Predsjednik Vrhovnog suda postavlja i razrješava komandire Sudske policije i odgovoran  je za rukovođenje i upravljanje Sudske policije Republike Srpske.

  U Detašmanu Sudske policije u Osnovnom sudu u Zvorniku radi pet sudskih policajaca:

  - Rajo Novaković
  - Siniša Petrović
  - Dalibor Marković
  - Simo Vukotić
  - Bosiljka Rikić                                                                    

  469 PREGLEDA
  • 1 - 1 / 1
  • 1