• logo
  • osnovna stranica
  • Osnovni sud u Zvorniku

    Idi na sadržaj
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Sudska policija

          Sudska policija Republike Srpske osnovana je Zakonom o sudskoj policiji Republike Srpske („Službeni glasnik RS“, broj 49/02). Ovim zakonom su utvrđena ovlaštenja sudske policije, organizacija i sredstva za rad, prava i obaveze, radni odnosi i disciplinska odgovornost i druga pitanja od značaja za organizaciju i rad Sudske policije u Republici Srpskoj.  
              U toku sudskog postupka po nalogu suda sudska policija obezbjeđuje prisustvo pozvanih svjedoka, privodi okrivljenog nadležnom organu, te sprovodi osuđeno lice u ustanovu za izvršenje sankcija u kojem treba izdržavati izrečenu sankciju. Sudska policija održava red u sudnici, osigurava bezbjednost sudija, kao i bezbjednost sudske zgrade u toku i za vrijeme suđenja. Sudska policija prilikom izvršavanja službenih radnji može zatražiti pomoć organa unutrašnjih poslova koji su dužni da istu pomoć i pruže.
    Predsjednik Vrhovnog suda postavlja i razrješava komandire Sudske policije i odgovoran  je za rukovođenje i upravljanje Sudske policije Republike Srpske.

    U Detašmanu Sudske policije u Osnovnom sudu u Zvorniku radi pet sudskih policajaca:

    - Rajo Novaković
    - Siniša Petrović
    - Dalibor Marković
    - Simo Vukotić
    - Bosiljka Rikić                                                                    

    462 PREGLEDA
    • 1 - 1 / 1
    • 1