Početna stranica Portala pravosuđa BiHOsnovni sud u Zvorniku

Обавјештење о провођењу активности "Седмице судског поравнања..."

САОПШТЕЊЕ

 

Седмице судског поравнања организују се у свим првостепеним и другостепеним судовима у БиХ у периоду од 21.09. - 02. 10. 2020. године.

Циљ организовања „Седмица судског поравнања “ јесте рјешавање што је могуће већег броја предмета мирним путем, у скраћеном поступку, који је економичнији и бржи за странке. На овај начин се жели извршити позитиван утицај на ефикасност судских поступака те промјену приступа суда и странака рјешавању спорова, гдје се као  приоритет поставља брзо и ефикасно рјешавање, с акцентом на задовољство странака на исход спора и услугу суда.

У складу са наведеним Основни сауд у Зворнику  позива све заинтересоване странке, а чији предмети се воде пред овим Судом, да у наведеном периоду приступе суду те ријеше свој предмет судским поравнањем.

Уколико желите Ваш предмет ријешити судским поравнањем то можете учинити на начин да информишете судију који води Ваш предмет, на један од слиједећих начина:

- самостално или преко свог заступника упутите писмени приједлог за закључење судског поравнања;

- самостално или преко заступника контактирате судију како би заједнички договорили термин за рочиште за склапање судског поравнања;

- заједно са супротном странком, те заступником уколико га имате, у току наведеног периода, приступите на суд са приједлогом за закључење судског поравнања;

Детаљније информације о провођењу активности „Седмице судског поравнања“ можете погледати на огласној табли Основног суда у Зворнику и на Wеб страници овога суда на којој можете преузети Обавјештење за странке о провођењу активности „Седмице судског поравнања“.

 

                                                                              - Крај- 

 

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh